Passa al contingut principal

PRESENTACIÓ


Comencem una nova aventura editorial que és la publicació de L’INDEPENDENTISTA. Comencem amb aquest BLOG i n’estem preparant una publicació que tindrà la seva versió de paper premsa i també la seva versió digital.

L’objectiu de tot això és promoure el que diu el subtítol de L’INDEPENDENTISTA : és promoure una “Comunitat de debat sobre pensament i estratègia sobiranista”.  És a dir, des de dins del moviment independentista discutir-ho tot en obert, per entendre que passa en cada moment, fer autocrítica si cal o ratificar línies d’actuació per consolidar estratègies i tàctiques, tot plegat per avençar en positiu i de manera unitària cap a la República catalana.

En aquest BLOG publicarem escrits nostres. el que en direm: “ELS ORIGINALS” de L’INDEPENDENTISTA.  


També publicarem els millors articles d’opinió d’altres publicacions que serveixin pel debat sobiranista. Aquest conjunt d’articles, degudament referenciats, serà la “HEMEROTECA” de L’INDEPENDENTISTA. D’aquest recull d’articles no vol dir que hi combreguem favorablement a tots, però els publicarem perquè des de la discrepància val la pena llegir-los.

També publicarem “DOCUMENTS”, si potser de manera integra, per aprofundir en el debat.

ATENCIÓ: editem L’INDEPENDENTISTA per a independentistes. 

Volem debatre i criticar-ho tot des de dins. Òbviament estem oberts a tothom, però el nostre objectiu com a publicació és ser una eina de debat per als convençuts de la defensa de la sobirania de la nació catalana. I sí hi ha “roba bruta”, la discutirem en obert, manera sana de reforçar la democràcia.

Entrades populars d'aquest blog

“HEMEROTECA” de L’INDEPENDENTISTA

Editorial del diari anglès “The Times”LEADING ARTICLE  february 26 2018, 12:01am, the times

Royalpolitik
Spain should stop hounding Catalan separatists and negotiate in the national interest

King Felipe of Spain will today visit an unhappy corner of his realm, the region of Catalonia. Having voted for unilateral independence in a referendum last October and again for a slight parliamentary majority in favour of separation in December, Catalonia still inhabits a political limbo. It is ruled without concession from Madrid and its ousted president, Carles Puigdemont, lives in exile in Belgium while other members of his former administration are behind bars.
Spain’s calculation is that Mr Puigdemont’s nerve will crack and that he will formally step down, allowing a regional Catalan government to take shape. It is gambling that the oxygen will be squeezed out of the separatist cause. Opinion polls suggest that might yet happen. Catalans are tired of the politicisation of everyday life and are …
TOTS ELS POBLES tenen dret a la llibertat. Totes les nacions tenen dret a l’autodeterminació. Catalunya no és una excepció. L’article primer del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics de Nacions Unides proclama que “tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació”. El fet que el Regne d'Espanya hagi incomplert sistemàticament aquest precepte, incorporat al seu ordenament jurídic interndesdel1978,nofadecaureeldretdelpobledeCatalunyaaexercir-lo.Lavigènciad’undretno decau pel fet que qui hauria de respectar-lo no ho faci d’una manerareiterada.
Granpartdelpoblecatalàhaprotagonitzatalllargdelsdarrersanys,imésconcretamentenladarrera dècada, una sostinguda mobilització social, pacífica i democràtica a traves de multitudinàries manifestacions i de consultes populars, com la del 9 de novembre del 2014, i molt singularment la del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Un referent que ens obliga a mantenir-nos fidels al mandat expressat a les urnes per més de 2.300.000persones.
El …