dissabte, 1 de desembre del 2018



La Carta de Jordi Sànchez



Fa poca estona hem fet pública una decisió que m’agradaria compartir amb tu.

Com saps no ens hem cansat de denunciar que la causa de l’1-O atempta contra drets fonamentals, com la presumpció d’innocència o el dret a un procés judicial amb garanties. Es violen els nostres drets i es dificulta la nostra defensa.

Denunciem la posició del Tribunal Constitucional que ens bloqueja l’accés a la justícia europea admetent a tràmit el 100% dels nostres escrits d’empara per, posteriorment, no resoldre’n cap.

Els recursos contra els escrits de presó provisional es tramiten de manera preferent i s’han de resoldre en un termini màxim de 30 dies. El nostre primer recurs d’empara acceptat pel Constitucional es va presentar el 22 de novembre del 2017. Fa més d’un any. Admetent i no resolent aquests recursos, el Tribunal Constitucional bloqueja deliberadament l’accés de la nostra causa al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Per denunciar aquesta situació avui alguns de nosaltres, injustament empresonats, iniciem una vaga de fam.

No la fem contra ningú, sinó a favor de remoure consciències i voluntats. No busquem cap tracte de favor, ni tan sols una resolució positiva dels recursos: només demanem que s’admetin o desestimin els recursos, com es fa sempre, i poder recórrer així a la justícia europea.

Senzillament: no acceptem cap discriminació. Com més s’endarrereixi l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans, més s’endarrerirà la recuperació de la llibertat de les preses i presos polítics i dels exiliats catalans.

Gràcies per tota la teva dignitat. Avui com ahir i com demà, unitat, serenor i coratge. Visca la República!

Jordi Sànchez


Dona’ns el teu suport: http://vagadefam.cat