dilluns, 24 de febrer del 2020



DOCUMENT: Des de l’esquerra independentista, amb el president Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsatí i el Consell per la República

El procés independentista català, en l'etapa encetada l'any 2009, arriba al punt àlgid amb el referèndum d'autodeterminació del Primer d'Octubre del 2017, la legitimitat i validesa del qual és el fonament imprescindible per a la culminació del procés.

La repressió del poder estatal espanyol ha aconseguit que el conflicte en curs, provocat per la negativa de l’estat a reconèixer el dret d'autodeterminació del poble català, entri en una fase d'estancament, fins i tot de possible retrocés cap a l'autonomisme.

L'absència d'un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes ha contribuït a aqueix atzucac, que només pot ser superat per una entesa ideològicament transversal, susceptible d'aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat, la llibertat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d'un estat propi: la República Catalana.
 
El president Carles Puigdemont simbolitza la persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència, i el Consell per la República n'és l'expressió institucional embrionària.

Però manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents, que projecti la seva acció unitària internacionalment i que impulsi el suport dels connacionals de la resta dels Països Catalans i dels demòcrates d’arreu Europa i el món, amb solidaritat mútua.

Els sotasignats, homes i dones amb trajectòries diverses, d'esquerres i independentistes, volem contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d'alliberament nacional que consolidi i complementi la línia d'actuació que menen Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí  i el Consell per la República.

Amb aquesta finalitat, convoquem una assemblea oberta a celebrar a Barcelona el 29 de març vinent.