dilluns, 1 de juny de 2020
Primera versió del Text

(Com tots els textos són per a discutir-los i si cal modificar-los segons els consensos en les discussions futures).

 ------------------------------------------------------------------

Prou !!!

La culpa no és de Rufián, Tarda i tota la tropa d’ERC, la culpa és de Puigdemont, Torra i tota LA NOSTRA tropa que són uns inconscients

 

Sí, si la nostra, la NOSTRA  tropa, perquè som de la Crida Nacional per la República i ja n’estem tips que em prenguin el pel.

El President Puigdemont que resulta que a més de ser el President legítim de Catalunya, és el President honorífic de la Crida, no sap on va.

Que deixi de parlar de la unitat retòrica de l’independentisme.

Que deixi de fer el ridícul amb els seus patètics tuïts i es posi d’una vegada a reconstruir l’espai polític transversal del BLOC NACIONAL que ell lidera.

Que és responsabilitzi del “Independents” de Junts per Catalunya que només van a la seva, que no es comprometen en res i no tenen línia política. Són els grans egoistes del nostre espai.

Que els presos polítics del nostra “Bloc nacional independentista” deixin de fer xantatge i condicionar la necessària política que hem de fer al dia a dia. Són els nostres herois, però han de saber que els hi pertoca fer.

És inútil President Puigdemont amb ERC mai farem un Front comú, ni conjunt. ERC ja l’ha infiltrat de ple l’estratègia espanyolista vestida de “sobiranistes” dels Comuns amb un llenguatge retòric d’independentisme de classe, totalment excloent. ERC avui ja és una altra cosa. (I tota la nostra estimació sincera als seus represaliats).

I sí, un SÍ ben gran: a ERC se l’ha de respectar com ells demanen, però se l’ha de guanyar.

No ha de quedar ni un sol poble de Catalunya que la gent de “l’Espai Puigdemont” no interpel·li ja a cada un dels actuals militants d’Esquerra. No n’ha de quedar ni un, ni un, que no escolti i no el convidem a reflexionar sobre l’independentisme interclassista contra el discurs dels talibans, que tant ben exemplificat ens ofereixen constantment el tàndem Rufián-Tarda.

I President Puigdemont si no us hi veieu en cor, dimitiu de la vostra representació i torneu a la vida civil. (Segur que us mereixeu unes bones vacances).

I ja n’hi ha prou d’un President Torra que no té futur polític perquè ell es talla el futur polític. (President: gràcies per la gestió de l’emergència sanitària i social, però per favor ràpid cap a casa a publicar bon llibres. Ja sou un problema).

Presidents, no només no heu fet organització, no només no sabeu que fer al Parlament de Catalunya, ni al Congreso, sinó que a més la vostra obligada travessia pel desert i les vostres males decisions faran que exploti tot el projecte transversal de l’independentisme.

Avui ja la vostra pràctica política li falta gruix democràtic, ningú dona comptes interns de res. No necessitem les memòries del President Puigdemont en un nou i polèmic llibre (perquè segur que serà polèmic) per auto-flagel·lar-se de com es va equivocar amb la celebra “Proclama incomplerta”, necessitem els informes de que s’ha fet i s’està fent. Heu de rendir comptes a la militància.

Però a més d’aquesta falta de transparència interna, esteu fent que el centre-dreta que ens acompanyava i acompanya en aquest procés interclassista, amb sectors de centre-esquerra i d’esquerra, s’estigui despenjant del procés independentista. Tot allò que havia aconseguir el President Mas de portar sectors Convergents cap a l’independentisme acabarà explotant i desertant. Tota la immoralitat dels “Vilas de torn” tornaran al taulell polític com a “nacionalistes” pre-pujolistes.

Sinó podeu: President Puigdemont, President Torra i la resta d’independents, aneu-vos a casa i deixeu que fem partit. Perquè ni feu i us fa terror deixar fer. Esteu contribuint a que es podreixi la situació.

Perquè a més, heu de tenir present que aquells que en nom d’un “independentisme transcendent” dispara contra el “sistema de partits” que és l’eina de confrontació democràtica i l’eina de mobilització per aconseguir fites de poder català, està covant    una nova forma d’autoritarisme català.

+++

Al Congrés fundacional de la Crida Nacional per la República us vàrem donar un “Sí crític” a tot, malgrat les nostres profundes discrepàncies, calia avançar i no vàrem posar pals a la roda, però ja heu malbaratat el crèdit i el temps d’espera s’ha acabat.

Tots aquells que vulguin reconstruir el nostre espai polític, fent costat al President legítim de Catalunya Carles Puigdemont, però fent política activa i no retòrica, només cal que ens posem d’acord.

Amb 50 militants els Estatuts de la Crida Nacional per la República permeten consolidar una “tendència interna”. Organitzem-nos i potenciem el Projecte Puigdemont abans que ell mateix no l’acabi destruint.

   Ja n’hi prou.


Redactor i coordinador de la discussió: 

Joan-Ramon Colomines-Companys

locampus@gmail.com