PRESENTACIÓ de L’INDEPENDENTISTA

Comencem una nova aventura editorial que és la publicació de  L’INDEPENDENTISTA . Comencem amb aquest  BLOG  i n’estem prepara...

diumenge, 6 de setembre de 2020

Material d’anàlisi: El Manifest de “Independentistes d’Esquerres”

 S’ha constituït “Independentistes d’Esquerres” i han escrit una “Declaració Fundacional” que reproduïm a continuació.

Com fem sempre en aquesta “Comunitat de debat sobre pensament i estratègia sobiranista” sense posicionar-nos d’entrada, presentem un material per analitzar i discutir.

 

Declaració

Nosaltres, els Independentistes d’Esquerres, som gent que volem la independència de Catalunya en forma de República catalana, preludi de l’alliberament nacional i social del conjunt dels Països Catalans. Molts de nosaltres, forjats en la lluita antifranquista; d’altres, en l’independentisme combatiu dels anys vuitanta i noranta; i d’altres més, en el cicle de grans mobilitzacions encetat fa deu anys. Des de la nostra perspectiva i experiència, defensem:

1) La prioritat absoluta de la independència com a objectiu polític del nostre poble, en tant que condició bàsica i necessària de tot altre alliberament.

2) La legitimitat, legalitat i validesa del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017 i de la proclamació de la República del 27 d’Octubre de 2017.

3) L’enfrontament constant amb l’Estat espanyol, mentre aquest continuï negant el dret d’autodeterminació del poble català i exercint la repressió.

4) La llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, homes i dones, així com el cessament de les causes judicials contra independentistes per lluitar per la independència.

5) L’autoorganització i la mobilització populars com a principals motors de la lluita i de la construcció de la República.

6) La constitució d’una entitat política permanent per a la unitat estratègica, àmplia socialment i plural ideològicament i territorialment, necessària per a guanyar la independència: un Bloc Republicà d’Alliberament Nacional.

7) La formació, en les eleccions al Parlament de Catalunya, d’una Candidatura de País, de confrontació amb l’Estat espanyol, per la independència, radicalment democràtica i plural.

8) El suport dels connacionals del conjunt dels Països Catalans, així com dels demòcrates d’arreu Europa i el món, i la nostra solidaritat envers ells.

9) La presència clara i democràtica de la causa catalana en tots els àmbits (judicials, de drets humans, polítics, mediàtics...) internacionals.

10) L’adhesió al Consell per la República, en tant que òrgan dipositari de la legitimitat de la declaració d’independència d’octubre de 2017.

Considerem que aquesta és l’opció que pot i ha de liderar, avui, el President Puigdemont, amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig.


Barcelona (Països Catalans), 5 de setembre de 2020

+++

 IMATGE:  “Esquinçats”, pintura d’Antoni Tàpies.