PRESENTACIÓ de L’INDEPENDENTISTA

Comencem una nova aventura editorial que és la publicació de  L’INDEPENDENTISTA . Comencem amb aquest  BLOG  i n’estem prepara...

dimecres, 16 de desembre de 2020

MATERIAL DE DEBAT: Vídeo i text de la Conferència Inaugural del MEMORIAL Joan Cornudella – Joan Colomines

 


El passat dijous 10 de desembre es va celebrar la Conferència Inaugural on line del nou MEMORIAL Joan Cornudella – Joan Colomines.

El conferenciant va ser Joan-Ramon Colomines-Companys periodista i editor. Fou militant del FNC del 1969 a 1976, del que en fou Secretari General. L’únic Secretari General del Front que encara està viu.

El Títol de la conferència fou : “Com reclutar independentistes a Catalunya? En homenatge al meu mestre i al meu pare, en els 80 anys de la creació del Front”.

El MEMORIAL és un homenatge a les figures de Joan Cornudella el pare del naixement de l’independentisme català contemporani  i de Dr. Joan Colomines l’estratega de l’independentisme dinamitzador de la lluita unitària per les llibertats democràtiques.

Un record al teòric i a l’estratega que varen compartir anys de compromís i  militància  al Front Nacional de Catalunya (FNC).

El MEMORIAL l’ha organitzat la plataforma “Fòrum Cívic : Patrimoni independentista del Front (FNC)”, entitat creada fa 23 anys, l’any 1997, amb l’objectiu de recollir i explicar la història del Front Nacional de Catalunya, com a partit i com a moviment nacional, polític i social.

 

VÍDEO ÍNTEGRE de la retransmissió en directa de la conferència inaugural del MEMORIAL, realitzada des de la redacció de Lleida de la revista LO CAMPUS i del digital LO CAMPUS DIARI (10/12/2020) ... clicar aquí

TRANSCRIPCIÓ EDITADA de la conferència ... clicar aquí